Barion Pixel
1205 Budapest Nagykőrösi út 49.
Mikor kezdjük a paradicsom
palánták nevelését?

Veszélyes és értelmetlen túl korán kezdeni a palántanevelést. A kezdők leggyakoribb hibája, hogy az ösztönös “tavaszvárást” a palántának való magok vetésével próbálják kiélni.

Ne tegyük! Egy paradicsom például ha február közepén vetjük, ugyanakkor fog elkezdeni teremni, mintha egy hónappal később tennénk. Mi a különbség? Többet szenvedünk vele egy hónapig és garantáltan kevésbé egészséges, túlnőtt  palántát ültetünk, amely sokkal rosszabbul fog alkalmazkodni a kinti körülményekhez. Sőt, ha április közepén helybe vetjük, akkor is csak néhány héttel fog később teremni.

Persze, aki vetőmagot ad el, annak nem szabadna szólni ezekről, hiszen minél rosszabb, annál jobb alapon legfeljebb többször veszik meg ugyanazt a fajta vetőmagot. Ne tegyék!

Természetesen nem szeretném, ha kevesebbet költenének a biokiskert.hu webáruházban, -hiszen abból élünk-, de azt nagyon szeretném, ha azt úgy tennék, hogy a lehető legtöbb jó és értelmes dolgot kapnák a pénzükért! Ezen dolgozom közel 10 éve… kérem fogadják meg a tanácsaimat!

Szóljon hozzá!

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár :(Vissza az üzletbe