Ökológiai kert kialakítása

Cikkszám: 40170.
Kategória: .

Ökológiai kert kialakítása

15 000 Ft

Az együttműködő biokert kialakításának lépései, hogy megfelelő ökológiai egyensúlyt alakíthasson ki  a biológiai védelemhez.

Ez az 5 előadásból álló tanfolyam az alapoktól ismerteti meg velünk saját ökoszisztémánkat, saját Biokertünket a talajtól, a növényeken át egészen a hasznos élő szervezetekkel végzett biológiai növényvédelemig. Mindent bemutat, elmond és segít ahhoz, hogy egy működő, termő és védhető Biokertet hozhassunk létre.

Székely Gyöngyvér biológiai növényvédelmi szakember, több, mint 15 éves biogazdálkodási tapasztalattal segít abban, hogy saját kertünkben ötvözzük a természetet és a bio zöldség-gyümölcs termesztést.

A tanfolyam felbontása:

Biokerti alapok

Ebben a részben megtudjuk pontosan mit jelent a BIO kertészkedés. Megismerkedünk kertünkkel, felmérjük a lehetőségeket. Meghatározzuk a célt, az elérni kívánt ökológiai egyensúlyt.

A komplex biokert részei

Megismerkedünk a biokerti „erdő, mező, cserjesáv és rét” fogalmával. Megnézzük a lehetséges termelési formákat, berendezéseket. Gyümölcsös, ökológiai gyep, beszóródás elleni sövény és veteményes a fókuszban.

Tápanyag utánpótlás és biológiai növényvédelem

Ebben a részben elsődlegesen a talajról, mint az kertünk alapjáról beszélgetünk. Végigvesszük a mulcsozást, komposztálást, talajművelést, trágyákat és bakteriális oltóanyagokat. Kitekintünk a valódi biológiai növényvédelemre, hasznos élő szervezetekre és a helyes agrotechnológiára.

Zöldségek a Biokertben

Növényfajonként végigvesszük a magyar Biokertekben termeszthető zöldségféléket. A növények igényeit, kártevőit, kórokozóit és fajtáit ismertetjük.

Gyümölcsök a Biokertben

Növényfajonként végigvesszük a magyar Biokertekben termeszthető gyümölcsöket. A növények igényeit, kártevőit, kórokozóit és fajtáit ismertetjük.

Szeretettel várom tanfolyamaimon:

Székely Gyöngyvér

biológiai növényvédelmi szakértő

 

Figyelem! A megvásárolt anyagok Székely Gyöngyvér szellemi tulajdonát képezik. A videókat letölteni, harmadik fél számára rendelkezésre bocsátani, vagy egyéb módon nyilvánossá tenni TILOS!

Tanfolyam típusa

Videó tanfolyam, online konzultáció nélkül

Előadó

Székely Gyöngyvér

Elérhetőség

30 napig érvényes