Ökológiai kert kialakítása

Cikkszám: 40170.
Kategória: .

Ökológiai kert kialakítása

15 000 Ft

Az együttműködő biokert kialakításának lépései, hogy megfelelő ökológiai egyensúlyt alakíthasson ki  a biológiai védelemhez.

Ez az 5 előadásból álló tanfolyam az alapoktól ismerteti meg velünk saját ökoszisztémánkat, saját Biokertünket a talajtól, a növényeken át egészen a hasznos élő szervezetekkel végzett biológiai növényvédelemig. Mindent bemutat, elmond és segít ahhoz, hogy egy működő, termő és védhető Biokertet hozhassunk létre.

Vásárlást követően a tanfolyamvideót a biokiskertesz.hu oldalon a  „fiókba” történő belépéskor a „videóim” menüpont alatt érhető el, a tananyagot pdf formában a vásárlást követően a visszaigazoló levelünkhöz csatoltan kerül megküldésre.

Székely Gyöngyvér biológiai növényvédelmi szakember, több, mint 15 éves biogazdálkodási tapasztalattal segít abban, hogy saját kertünkben ötvözzük a természetet és a bio zöldség-gyümölcs termesztést.

A tanfolyam felbontása:

Biokerti alapok

Ebben a részben megtudjuk pontosan mit jelent a BIO kertészkedés. Megismerkedünk kertünkkel, felmérjük a lehetőségeket. Meghatározzuk a célt, az elérni kívánt ökológiai egyensúlyt.

A komplex biokert részei

Megismerkedünk a biokerti „erdő, mező, cserjesáv és rét” fogalmával. Megnézzük a lehetséges termelési formákat, berendezéseket. Gyümölcsös, ökológiai gyep, beszóródás elleni sövény és veteményes a fókuszban.

Tápanyag utánpótlás és biológiai növényvédelem

Ebben a részben elsődlegesen a talajról, mint az kertünk alapjáról beszélgetünk. Végigvesszük a mulcsozást, komposztálást, talajművelést, trágyákat és bakteriális oltóanyagokat. Kitekintünk a valódi biológiai növényvédelemre, hasznos élő szervezetekre és a helyes agrotechnológiára.

Zöldségek a Biokertben

Növényfajonként végigvesszük a magyar Biokertekben termeszthető zöldségféléket. A növények igényeit, kártevőit, kórokozóit és fajtáit ismertetjük.

Gyümölcsök a Biokertben

Növényfajonként végigvesszük a magyar Biokertekben termeszthető gyümölcsöket. A növények igényeit, kártevőit, kórokozóit és fajtáit ismertetjük.

Szeretettel várom tanfolyamaimon:

Székely Gyöngyvér

biológiai növényvédelmi szakértő

 

Figyelem! A megvásárolt anyagok Székely Gyöngyvér szellemi tulajdonát képezik. A videókat letölteni, harmadik fél számára rendelkezésre bocsátani, vagy egyéb módon nyilvánossá tenni TILOS!

Tanfolyam típusa

Videó tanfolyam, online konzultáció nélkül

Előadó

Székely Gyöngyvér

Elérhetőség

30 napig érvényes